Огляд потужних терморегуляторів на DIN-рейку: terneo b і terneo bx

У цьому відео детально розглянемо два терморегулятора на DIN-рейку ‒ terneo b і terneo bx.

Обидва терморегулятора призначені для роботи з теплою підлогою великої потужності, а terneo bx до того ж керує нагріванням через Інтернет.

Дивіться огляд або читайте розшифровку відео далі!

 

Як ми вже згадали, терморегулятори terneo b і bx призначені для роботи з системами «тепла підлога» великою потужності (до 7 000 Вт). Дозволяють підтримувати задане значення температури в межах від 5 до 40 °С і від 5 до 45 °С відповідно. Дані про температуру надходять від датчика, розміщеного в підлозі. Основна відмінність представлених моделей можливість віддаленого управління обігрівом в terneo bx.

Комплектація 

  • рекламна брошура terneo
  • гарантійний талон (заповнюється при продажі в магазині)
  • детальна інструкція по установці і експлуатації
  • сам терморегулятор
  • цифровий датчик температури довжиною 4 м

Зовнішній вигляд

Обидва терморегулятора виконані в трьохмодульному корпусі на DIN-рейку, який виготовлений з негорючого полікарбонату.

На цифровому екрані відображається температура і системні повідомлення, що спрощує навігацію по меню. Управління роботою здійснюється за допомогою всього лише трьох кнопок. Також, на лицьовій частині пристрою є один світлодіод, що сигналізує про включення нагріву. Клеми і їх фіксування якісне.

На тильній стороні розташовані технічна інформація і серійний номер кожного випущеного пристрою.

Підключення

Датчик температури підключається до клем 1 і 2.
Напруга подається на клеми 3 і 4, причому фаза (L) визначається індикатором і підключається до клеми 4, а нуль (N) — до клеми 3.
З'єднувальні дроти навантаження підключаються до клеми 5 і до нульового клемника (в комплект не входить).

Детальніше про terneo b

  1. Натиснувши 1 раз середню кнопку потрапляємо в розділ Запуск / Скидання таймера. При запуску навантаження відключиться, а екран відобразить час, що залишився до відновлення роботи підтримки температури.
  2. При дворазовому натисканні відобразиться Таймер, який дозволяє відкласти роботу регулятора на заданий вами час.
  3. Також є можливість Поправки температури на екрані, для внесення коригування показань на екрані регулятора. Для цього натискаємо 3 рази на кнопку.
  4. При натисканні 4 рази на середню кнопку переходимо в розділ Інверсне управління навантаженням, для управління навантаженням, що використовує нормально замкнутий контакт.
  5. Лічильник часу роботи навантаження дозволяє засікти час роботи навантаження за певний користувачем проміжок часу. Наприклад: нам необхідно дізнатися скільки електроенергії ми витратили за добу. Для початку розрахунку скинемо лічильник. Потім через добу після скидання лічильника переглянемо час скільки всього пропрацювало навантаження за добу (напр., 2 години). Потужність навантаження, якою управляє терморегулятор - 3 кВт / год. Шляхом математичного розрахунку, енергоспоживання за добу приблизно складе 6 кВт.

Для скидання всіх налаштувань на заводські: затисніть три кнопки і утримуйте більше 12 С. На екрані з'явиться напис «dEF». Після відпускання кнопок екран згасне і терморегулятор перезавантажиться.

Окремо хочеться виділити 2 елементи за функіоналом.

Перший — ручне включення і відключення навантаження. Щоб змінити режим утримуйте кнопку «≡» 4 с, потім відпустіть. При цьому на екрані будуть з'являтися 3 рисочки одна за одною.
Другий  наявність в пристрої термозахисту: при зростанні температури всередині корпусу вище 80 °С, відбудеться аварійне відключення навантаження. На екрані 1 раз в сек буде висвічуватися інформація про перегрів. Відновлення роботи відбудеться після зниження температури до 60 °С.

Особливості terneo bx

Окрім перерахованих вище функцій попередньої моделі, в terneo bx однією з основних переваг є можливість керувати терморегулятором по Wi-Fi через сайт my.terneo або через фірмовий додаток terneo для android і iOS. У хмарі є можливість встановлювати зручний розклад роботи, контроль за споживанням, графіки витрат в кВт/год і обраній валюті і багато іншого. Також, є публічний аккаунт для того, щоб ви змогли побачити зовнішній вигляд і протестувати функціональність «Хмари» terneo. Логін і пароль до нього: [email protected] і myterneo2018.

Тепер переходимо до функціонального меню terneo bx:

  • «Вибору режиму роботи пристрою» → ручний або за розкладом.
  • «Потужність підключеного навантаження» → від 0,1 до 25,0 кВт в залежності від навантаження. Варто звернути вашу увагу, що для правильної роботи статистики енергоспоживання необхідно ввести потужність підключеного навантаження.
  • «Поправка температури датчика»: при необхідності можливо внести поправку в температуру датчика на екрані терморегулятора ± 9,9 °С з кроком 0,1 °С.
  • «Яскравість індикації в режимі очікування». Діапазон налаштувань від 0 до 9.
  • «PIN-код для реєстрації в «хмарі» або локальний IP». При підключенні до «хмари» terneo виводить PIN-код для реєстрації, при відсутності зв'язку з «хмарою» — свій локальний IP-адрес.
    Користувач може вибрати необхідний «Режим роботи Wi-Fi»:
    «AP» — режим Точка доступу, необхідний для прив'язки регулятора до нової точки доступу Wi-Fi
    «CLi» — режим Клієнт, режим нормальної роботи
    «OFF» — відключений.
  • Також є можливість «Блокування віддаленого управління регулятором». Доступні варіанти блокування: напис «oFF» - означає, що воно відключене, «cLd» - включено блокування змін з «хмари», «LАn» - включено блокування змін через локальну мережу, «on» - повне блокування управління з «хмари», зміна параметрів можлива тільки з кнопок терморегулятора.