Огляд terneo mex та rtp — найпопулярніші механічні терморегулятори

У цьому відео детально розглянемо два бюджетних механічних терморегулятора terneo mex та terneo rtp — найпростіший і надійний спосіб управління теплою підлогою.
Подробиці — дивіться в огляді або читайте розшифровку відео далі!

Для початку, потрібно відзначити, що терморегулятори terneo mex та rtp досить давно представлені на ринку і є затребуваними моделями в лінійці terneo.
Це не дивно, адже в них поєднуються весь необхідний базовий функціонал, і доступна ціна.
Відсутність складних комплектуючих в обох моделях забезпечує їм стабільну роботу протягом тривалого періоду.

Обидва терморегулятори призначені для роботи з системами «тепла підлога» на основі водяних теплих підлог, електричного нагрівального кабелю або плівки, межі підтримки температури від +10 до +40 °С.

Комплектація

  • Терморегулятор
  • Детальна інструкція по установці та експлуатації
  • Гарантійний талон
  • Аналоговий датчик температури, довжина 3 м
  • Знімна декоративна рамка terneo. При необхідності, можна замінити її рамкою Schneider Electric серії Unica Basic, Unica Colors, Unica Quadro, Unica Plus, Unica Top, Unica Class, Unica New, Unica Studio. Це виправдано при використанні фурнітури даного виробника.

Зовнішній вигляд

Корпуси обох терморегуляторів виготовлені з негорючого полікарбонату. Монтаж здійснюється в стандартний підрозетник діаметром 60 мм.

На лицьовій частині пристроїв розташовані:

  • колесо управління, що дозволяє встановити необхідну температуру
  • один світлодіод, що сигналізує про включення нагріву.

У terneo mex додатково розташований ще тумблер включення живлення. Цей тумблер також дозволяє вимикати терморегулятор, не змінюючи виставлений рівень температури, що зберігає налаштування виставленої температури.

На тильній стороні розташовані технічна інформація, серійний номер кожного випущеного пристрою. На нижній грані — клеми підключення проводів.

Підключення

Датчик температури підключається до клем 1 і 2. Напруга подається до клем 5 і 6, причому фаза (L) визначається індикатором і підключається до клеми 6, а нуль (N) — до клеми 5. З'єднувальні дроти навантаження підключаються до клем 3 і 4.
Варто звернути увагу, що без датчика терморегулятор працювати не буде.

Для включення terneo mex необхідно встановити вимикач у верхнє положення — положення «I». Індикатор почне світитися зеленим. Потім потрібно повернути колесо регулювання за годинниковою стрілкою. При цьому індикатор почне світитися червоним, вказуючи на включення навантаження.

Для вимкнення обігріву встановіть вимикач в нижнє положення — «0».

Для включення terneo rtp необхідно повернути колесо регулювання за годинниковою стрілкою до клацання. Індикатор почне світитися зеленим. Потім поверніть ручку регулювання за годинниковою стрілкою до рівня бажаної температури. При цьому при включенні навантаження, індикатор почне світитися червоним.

Для вимкнення обігріву поверніть ручку регулювання проти годинникової стрілки до клацання.

Окремо хочеться виділити наявність в terneo mex блокування колеса управління — функція «захист від дітей». Це розширює функціонал даного механічного регулятора.
Для блокування необхідно: виставити бажану температуру на терморегуляторі, зняти коліщатко управління, далі потрібно відпустити саморіз, який фіксує елементи блокування колеса, виставити елементи блокування колеса в потрібне місце, щоб встановити між них зарубку з внутрішньої сторони колеса регулювання. Далі затягуємо саморіз для фіксації колеса.
Можливість зміни регулювання температури заблокована.