Реле

Різновиди та технічні параметри реле струму

16 липня 2019
Різновиди та технічні параметри реле струму

Всі електричні прилади та механізми, а також провідники мають обмеження за максимально допустимим навантажувальним струмом. Перевищення цього значення може стати причиною пошкодження ізоляції через плавлення захисного шару, замикання двигуна або перевантаження трансформатора. Всі ці аварійні ситуації призводять до порушень у роботі електромережі. Для запобігання появи аварійних ситуацій подібного роду застосовується реле струму.

Збирання електрощита – правила, схема та монтаж

19 червень 2019
Збирання електрощита – правила, схема та монтаж

Електропостачання квартири або будинку можна порівняти з кровоносною системою живого організму. Дроти виступають своєрідними «венами та артеріями», які забезпечують різні прилади. «Серцем» же виступає електрощит, який розподіляє електроенергію між споживачами. Від того як він зібраний залежить стабільність, а також безпечність роботи системи електропостачання.

Збирання електрощита дуже відповідальна справа, тому краще її доручити професійному електрику, який оцінить групи споживачів, зробить розрахунок обладнання, збере, а також підключить щит. Якщо ж ви вирішили впоратися з цією задачею самостійно та не маєте релевантного досвіду, то необхідно попередньо підготуватися та вивчити теорію.

Як перевірити реле напруги та терморегулятор

13 травня 2019
Як перевірити реле напруги та терморегулятор

Ми живемо в епоху, коли електробезпека та енергоефективність є найважливішими критеріями в оцінці роботи будь-яких технічних засобів. Наші опалювальні системи все ще використовують для роботи невідновлювані енергоресурси, тому так важливо забезпечити їх ефективну діяльність при мінімальних витратах ресурсів.

Для забезпечення електробезпеки використовують реле напруги. Ці пристрої надійно захищають все електричне обладнання від раптових стрибків напруги.

А для забезпечення енергоефективності роботи опалювальних систем використовують терморегулятори. Ці пристрої призначені для підтримки встановленої температури у приміщенні та її контролю протягом заданого періоду часу.

Однак буває так, що опалювальна система з тієї чи іншої причини не забезпечує задані температурні умови. Також буває, що реле не здатні виконувати свої захисні функції. Які елементи системи можуть стати причиною цих збоїв, як простому користувачу самостійно їх усунути та на що, перш за все, звертати увагу? На ці та інші питання ми дамо відповідь у цій статті.

Реле напруги та стабілізатор: відмінності

18 квітня 2019
Реле напруги та стабілізатор: відмінності

Більшість енергетичних підприємств та мереж на території СНД побудовані понад півстоліття тому та давно вичерпали свій ресурс. Через брак коштів у бюджеті, заміна застарілого обладнання відбувається дуже повільно, а енергомережі працюють зі збоями.

Сьогодні непоодинокі випадки перепадів напруги в електромережі, які можуть стати причиною виходу з ладу електроприладів та навіть спровокувати пожежу.

Захистити техніку від стрибків напруги допомагають такі прилади, як стабілізатор та реле напруги. У цій статті ми розглянемо їх переваги та недоліки та з’ясуємо, що краще придбати для захисту помешкання.

Огляд новинки: Реле напруги D2

28 березня 2019
Огляд новинки: Реле напруги D2

Хочемо представити вашій увазі новинку — реле напруги ZUBR D2 в компактному двухмодульному корпусі. Дане реле призначене для захисту споживачів електроенергії від стрибків напруги, характерних для неякісних електричних мереж.