Порівняння цифрових і механічних терморегуляторів для теплої підлоги

Відповідно до побажань користувачів до теплового комфорту і споживчими функціями ми виробляємо кілька типів регуляторів terneo для теплої підлоги. За способом управління їх розподіляють на терморегулятори цифрові і механічні.

Механічний терморегулятор ще називають аналоговим. Керують таким терморегулятором за допомогою обертового коліщатка з температурною шкалою. Про включення теплої підлоги або досягнення нею заданої температури свідчить різний колір світіння світлодіодного індикатора. Всі механічні терморегулятори бренду terneo мають вимикач. Він може бути поєднаний з обертовим колесом, в такому випадку при виключенні регулятора всі налаштування скидаються. Якщо у терморегулятора є окрема кнопка, то за її допомогою можна дезактивувати прилад без застосування коліщатка, тобто без зміни його налаштувань по температурі.

Механічні терморегулятори terneo моделей mex, rtp і a для теплої підлоги відрізняються від цифрових:

  • Простою конструктивною схемою і нескладним налаштуванням роботи.
  • Більш доступною вартістю.
  • Скороченими функціональними можливостями.
  • Меншою точністю підтримки температури і економією електроенергії (до 30%) відповідно.
  • Відсутністю візуалізації поточного значення температури.

У свою чергу, цифрові регулятори температури бувають з можливістю програмування режимів роботи (ax, sx, pro і sen) і без неї (st, s, b і k2). Налаштування програмного забезпечення або меню цифрових терморегуляторів здійснюються за допомогою звичайних (ax, st, pro, b і k2) або сенсорних (sx, sen і s) кнопок. Найважливішою відмінністю терморегуляторів—програматорів terneo ax і sx від pro, sen є те, що окрім кнопок, їх можна запрограмувати дистанційно за допомогою мережі Wi-Fi.

Основними перевагами цифрових терморегуляторів (в порівнянні з механічними) при практично однакових функціональних можливостях є:

  • Відмінна інформативність (індикація заданої температури і робочого стану) за рахунок наявності цифрового екрану.
  • Більш висока точність регулювання температури (включаючи змінний гистерезис 0,5 – 10 ºС) і економічність споживання електроенергії (до 50 – 75 %).
  • Наявність блокування клавіш (для захисту від несанкціонованих спроб зміни налаштувань) і виявлення відкритого для вентиляції вікна або двері (з активацією 30-и хвилинної паузи в роботі теплої підлоги).
  • Сучасний дизайн пристроїв.

Додатково для програматорів ax, sx, pro з метою зниження власного енергоспоживання і підвищення рівня зручності користувач може вибрати одну (з 10 можливих) ступенів яскравості світіння екрана. А для моделі pro – доступно меню приладу на одній з 4-х мов.

Всі програмовані терморегулятори дозволяють користувачеві один раз налаштувати графік роботи теплої підлоги на тиждень вперед. Причому після цього алгоритм буде щотижня повторюватися. Можна задати від 3-х (для pro, sen) до шістнадцяти (Wi-Fi програмовані моделі ax, sx) на добу періодів комфортної температури в приміщенні. Для програмованих терморегуляторів, керуючих теплими підлогами, доступний один з трьох можливих режимів роботи – «Таймер», «Ручний» або «Від'їзд». Статистика енергоспоживання теплої підлоги (подобово, за 7 днів, помісячно або за весь час експлуатації) зберігається в пам'яті терморегулятора (pro і sen) або в рамках облікового запису користувача (ax, sx), створеного в інтернеті.

Корисний функціонал доступний в цифровому терморегуляторі terneo s. Тут є активація таймера затримки часу включення теплої підлоги на період від 30 хвилин до 99 годин. У цій моделі є лічильник часу роботи теплої підлоги, показання якого збережені в енергонезалежній пам'яті. Це дає можливість споживачеві здійснювати моніторинг кількості спожитої електроенергії і коригувати її, а також оптимізувати свої витрати на неї.

Через застосовані в ході розробки та виробництва цифрових і програмованих терморегуляторів інноваційні технічні рішення і складну схемотехніку вони відчутно дорожче своїх механічних аналогів.