Мультифункціональне реле: огляд ZUBR MF

Детально розповімо про Мультифункціональне реле для професіоналів — ZUBR MF.

Реле ZUBR MF призначене для захисту однофазної електромережі від неприпустимих відхилень напруги, а також перевищення споживання струму і активної потужності.

Дивіться огляд або читайте розшифровку відео далі!

 

 

Комплектація

  • Мультифункціональне реле ZUBR MF;
  • Детальна інструкція з установки і експлуатації;
  • Гарантійний талон із зазначенням серійного номера. Його повинен заповнити продавець після продажу.

Корпус ZUBR MF 

ZUBR MF займає 3 стандартних модуля на DIN-рейці.

Справа на лицьовій частині корпусу три кнопки для настройки та управління.

Збоку індикатор ввімкнення навантаження.

На лівій лицьовій частині три дисплея з червоною індикацією, що показують значення напруги, струму і потужності. Саме можливість одночасно бачити відразу 3 параметра в електромережі вигідно виділяє ZUBR MF.

Матеріал корпусу виконаний з полікарбонату, який не підтримує горіння. Це підвищує безпеку в екстремальних ситуаціях з проводкою.

Підключення ZUBR MF 

Підключення внизу пристрою. Верхня частина корпусу без функціональних елементів.

Напруга живлення, в якому буде вимірюватися ток і потужність, подається на клеми 1 і 2, причому фаза (L) підключається до клеми 2, а нуль (N) - до клеми 1. Сполучні дроти навантаження підключаються до клеми 3 і до нульового клемника, який в комплект не входить.

При включенні реле починає відображати значення напруги мережі.

Для перегляду і зміни верхньої межі напруги натисніть на кнопку «+», нижньої межі - «-».

Навігація за функціональним меню здійснюється за допомогою середньої кнопки. Змінити параметр можна кнопками «+» або «-». Перше натискання викликає миготіння параметра, наступне - зміна.

Управління ZUBR MF 

  • Одноразове натискання на середню кнопку реле покаже останні аварійні значення напруги, струму і активної потужності, які зберігаються в незалежній пам'яті пристрою;
  • Наступне натискання кнопки дозволяє виставити межі спрацьовувань по току і активної потужності. Стандартне значення струму встановлено на 10 А, по потужності - на 3 кВт;
  • Можна налаштувати час затримки включення навантаження від 3 до 600 с. Для холодильного обладнання (холодильники, морозильні камери, кондиціонери та ін.) Ми рекомендуємо встановлювати значення затримки в межах 120 - 180 секунд;
  • Можна налаштувати затримку вимикання навантаження. Діапазон часу затримки становить від 0 до 240 секунд з кроком в 1 с.
  • Натиснувши середню кнопку 6 разів, можна встановити максимальну кількість спрацьовувань за межею струму або потужності. Спрацьовування можна обмежити в діапазоні від 1 до 5 разів або повністю вимкнути, вибравши параметр «OFF».
  • Також є можливість встановити поправку показань на екрані за напругою або током, якщо той чи інший параметр розходяться з вашим зразковим приладом. Варто звернути увагу на те, що поправка за тогою буде доступна, якщо вимірюваний струм більше 1 Ампера.
  • Для перегляду версії прошивки утримуйте середню кнопку 8 секунд.
  • Щоб скинути всі настройки на заводські, затисніть одночасно всі три кнопки і утримуйте більше 8 секунд. На екрані з'явиться напис «dEF». Після відпускання кнопок реле перезавантажиться.

Особливості реле ZUBR 

  1. Наявність термозахисту: за умови зростання температури всередині корпусу вище 80 ° С, відбудеться аварійне відключення навантаження. На екрані напруги буде блимати «oht», екран струму відобразить температуру датчика захисту, а екран потужності - температуру в градусах Цельсія. Реле розблокується, якщо температура всередині корпусу знизиться до 60 ° С і буде натиснута одна з кнопок.
  2. Високий рівень точності вимірювання напруги завдяки використанню алгоритму True RMS.
  3. У пристрої застосована професійна модель часу вимикання навантаження. Вона дозволяє не відключати обладнання при безпечних за величиною і тривалості відхиленнях напруги.