Чому реле напруги ZUBR D2 відпрацьовують швидше ZUBR D / Dt

У цій статті ми розглянемо особливості вимірювання змінної напруги реле ZUBR різних серій. Наочно покажемо чому реле серії ZUBR D2 в разі аварії відпрацьовують на 0,01 сек швидше, ніж реле серій ZUBR D і ZUBR Dt.

Нагадаємо, що реле напруги ZUBR працює за принципом відсікача і миттєво відключає підключені до мережі електроприлади у разі виходу напруги за встановлені межі. Як видно на малюнку сама синусоїда змінної напруги складається з 2-ух напівхвиль: додатної і від'ємної.

Однак є відмінності в тому як саме вимірюють змінну напругу реле на різних блоках живлення. Наприклад, у всіх реле напруги серії ZUBR D2 використовується імпульсний блок живлення, який дозволяє вимірювати напругу на обох напівхвилях. Для порівняння реле серій ZUBR D і ZUBR Dt з конденсаторними блоками живлення здатні вимірювати тільки одну додатну напівхвилю. Детальніше особливості вимірювання зображений на малюнках нижче.

Таким чином, якщо ви використовуєте реле напруги ZUBR D/Dt і момент аварії потрапить в вимірювану область, то реле вимкне електроприлади через 0,01-0,03 сек (час має розкид так як у різних електромеханічних реле в складі ZUBR час спрацьовування може трохи відрізнятися), а ось якщо момент аварії потрапляє в невимірювану область, то ZUBR помітить аварію тільки на наступній півхвилі через 0,01 сек, яка знаходиться в вимірюваній області, і таким чином відключить електроприлади вже через 0,02-0,04 сек.

Здатність вимірювати обидві напівхвилі ZUBR D2 має перевагу перед ZUBR D/Dt, що в 50% аварій дозволить спрацювати швидше на 0,01 сек ніж реле напруги ZUBR D/DT. Для деяких пристроїв, що захищаються, це може дозволити продовжити термін служби.